Hem vist i comentat la pel·lícula “Del Revés (Inside Out)”

del-que-al-catala-cinema_1408669174_23262912_1233x823Aquest divendres vam pensar realitzar una activitat diferent. Es tractava de veure una pel·lícula que ens parla d’entendre millors les emocions i els pensaments. Per això vam escollir la pel·lícula “Del Revés (Inside Out)” (Películas Pixar | Disney España), perquè és un dels treballs més recents sobre les emocions, i mostra de manera entenedora com funciona la ment de les persones. Deixo aquí l’argument perquè, si algú llegeix tot el que vam fer, sàpiga de què tracta la pel·lícula.

“La pel·lícula destaca la importància de les emocions en la nostra vida, com tenen impacte en diferents aspectes del nostre cervell, no només en el que sentim sinó també en el que arribem a pensar i en el nostre comportament”, destaca Esther Garcia Navarro, experta en educació emocional formada a la Universitat de Yale (Estats Units) i formadora d’educadors, infants i famílies. I és que la Riley no és l’autèntica protagonista del film sinó que ho són les seves emocions, concretament cinc emocions bàsiques: l’Alegria, la Tristesa, la Ira, la Por i el Fàstic. [Diari ARA]
inteligencia-emocional
La finalitat és conèixer millor les emocions i el que ens aporten, però també conèixer-nos millor a nosaltres mateixos i als altres a partir del que podem observar a la pel·lícula. I cal tenir en compte totes les emocions, perquè totes i cada una són útils.
La Tina ens va explicar moltes coses sobre les emocions i els sentiments a partir dels més bàsics. L’Ana també va aportar molt sobre aquest tema.
Ens va dir que els infants són persones molt clares i transparents. Potser no saben donar nom a les seves emocions i, potser, no entenen per què sovint canvien d’estat d’ànim o d’humor. El seu món és tan petit i tan nou que encara no han descobert a l’altre.

Imagen-de-Del-Reves-Inside-Out-Pelicula-2no-Riley-que-emocions-Tristesa_1404469541_23083920_1233x695
D’emocions, n’hi ha moltes. Tantes com persones i situacions. Una emoció és allò que ens succeeix mentre interaccionem amb el món. He escollit 6 emocions, que serien les troncals o bàsiques. A partir d’aquí se’n poden desenvolupar tantes com es vulguin.
Els vam preguntar: —I tu, com estàs? Trist. Content. Enfadat. Sorprès. Poruc….
—Jo estic enamorada! —Doncs jo estic molt trist. —Què tens? —És el meu pare…
L’Ana m’havia deixat un diccionari d’emocions, i en vaig dir unes quantes, una sobretot, perquè la tinc molt pressent. Veig que n’hi ha 42. Possiblement n’hi ha més.
Dins les emocions primàries es troben: la ràbia, la por, la pena, l’alegria, el fàstic i la sorpresa. No sé si podríem afegir-hi l’acceptació i la curiositat.
Algunes de les més comunes són: l’ansietat, l’avorriment, el ressentiment, la pietat, la confusió, la decepció, la vergonya, la gratitud, la culpabilitat, la nostàlgia, l’esperança, l’interès, la gelosia, la malenconia i l’admiració.
També podríem parlar de plorar, ferir els sentiments, riure, estar crispat, sentir-se bé, estar furiós, tenir enveja… Però ens hi podríem perdre, amb una llista tan llarga.
—Bé, i si ho deixem i parlem del divendres que ve? Recordeu que hem d’anar a esmorzar tots junts al bar, com l’any passat. Veieu, ara estem contens, això també hi entra.
Fem-nos una abraçada, noi, i veuràs com aquesta tristesa que ara tens es convertirà en calma, i després en una alegria continguda, quan vegis que el teu pare està millor.
Fins divendres que ve. Bona setmana.
45e7c4ac-f290-4a6a-8df5-81e34afd6a88_560_420
L’Ana ha buscat molta informació sobre les emocions i sentiments. Aquí deixo algunes de les pàgines que ha trobat
Aquesta és una divulgació amb finalitats únicament educatives. Sempre procuro donar la referència editorial,  i espero que s’entendrà que ho faig des de l’admiració i amb l’ànim de recomanar-vos -no amb cap ànim de lucre, òbviament, ni amb intenció de perjudicar els drets de ningú, tot el contrari-.
Si en algun cas es detecta en aquest post conflicte de copyright o de qualsevol altre tipus, agrairé que m’ho facin saber i el suprimiria immediatament.
Fotos  d’Internet i Viquipèdia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Haikús. Poemes i Cançons.

1a Trobada de Clubs de Lectura Fàcil del Bages

EL Vampir