Oliver Twist

The_Foundling_Restored_To_Its_Mother_1858

Bona tarda a tothom! Veig que veniu molt contents. Es nota que heu fet molts dies de festa i esteu descansats, oi que sí? Tot bé per aquesta Setmana Santa? Veig que avui en falten un parell; un d’ells és en Roger. Doncs, ja que no hi és, començarem a llegir per la mà dreta, d’acord? Mercè, has tingut sort! Però abans de res farem una mica de memòria, i recordarem què ha passat fins ara, i qui són els personatges. He fet una fotocòpia del que ha passat fins ara. Com veureu, està tret del bloc, i així podeu llegir i veure com ho faig. https://vivenciesjosep.wordpress.com/2018/03/20/oliver-twist-2/Molt bé! Teniu una bona memòria. Doncs, quan vulgueu, ja podem començar, si us plau.
Oliver va estar malalt força temps, tenia el braç trencat i molta febre, i per tot plegat, es va aprimar encara més Per sort, de mica en mica va anar millorant, gràcies a la cura de la senyora Maylie i Rose.
Oliver-Twist
—Mercè, saps on és ara en Oliver? —Sí, Josep! —Molt bé, només ho deia per l’embolic que han fet entre tots, el metge i els criats, per salvar Oliver de la policia. —És veritat, els policies dubtaven… —Si, és veritat, els despistaven, per això un dels policies li pregunta: “Així, és el lladre o no és el lladre?” Molt bé. Segueix, si vols, Mercè.
—Oh, estimada senyoreta! —va dir-li un dia Oliver. Com els agraeixo tot el que fan per mi! Ara penso que soc un desagraït amb aquell bon senyor que em va ajudar a Londres i la seva majordoma! Si sabessin com en soc de feliç, ara, segur que se n’alegrarien!
En poc temps, Oliver va recuperar les forces. Un matí, ell i el doctor van sortir cap a Londres en un petit carruatge.
—És aquella casa blanca! —va fer Oliver plorant. Però, ai! En una de les finestres hi havia un rètol que deia: “Es lloga”. El doctor va trucar a la porta de la casa del costat. La serventa el va informar que el senyor Brownlow s’ho havia venut tot i que feia sis setmanes que havia marxat a les Antilles amb la majordoma i un bon amic.
La Tina ens explica que són les Antilles. Diu que són una cadena d’illes situada entre el mar Carib i l’oceà Atlàntic. L’illa principal és Cuba. Els dic que la setmana que ve ho mirarem al diccionari; avui amb prou feines hi ha temps.
Feu clic aquí.     Primera versió cinematogràfica de la novel·la Oliver Twist, de Charles Dickens, dirigida l’any 1933 per William J. Cowen i protagonitzada per Dickie Moore.
Bona tarda, i millor setmana, companys!
Aquesta és una divulgació amb finalitats únicament educatives. Sempre procuro donar la referència editorial,  i espero que s’entendrà que ho faig des de l’admiració i amb l’ànim de recomanar-vos -no amb cap ànim de lucre, òbviament, ni amb intenció de perjudicar els drets de ningú, tot el contrari-.
Si en algun cas es detecta en aquest post conflicte de copyright o de qualsevol altre tipus, agrairé que m’ho facin saber i el suprimiria immediatament.
Fotos  d’Internet i Viquipèdia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Haikús. Poemes i Cançons.

1a Trobada de Clubs de Lectura Fàcil del Bages

EL Vampir