Les aventures de Tom Sawyer.

01-017
Benvinguts tots al món dels somnis!
Avui començarem a llegir la novel·la que heu triat.
Jo també penso que és de més boniques dedicades els nens que mai s’han escrit. El llibre relata uns mesos en la vida d’aquest nen…
Mark Twain va escriure obres de gran èxit com El príncep i el captaire, però és conegut, sobretot, per la seva novel·la Les aventures de Tom Sawyer i Les aventures de Huckleberry Finn. “Moltes de les aventures explicades en aquest llibre van succeir de debò. Una o dues foren experiències pròpies, les altres les visqueren els nois que foren companys meus d’escola”. Així començava el prefaci en l’obra original que el 1876, ara fa 143 anys, encapçalava Les aventures de Tom Sawyer.

03955_7
Les aventures de Tom Sawyer és una novel·la  de l’escriptor nord-americà Mark Twain publicada el 1876. El llibre relata uns mesos en la vida d’aquest nen que viu en una ciutat petita prop del riu Mississipí, criat per la seva tia Polly, que se l’estima molt, però que a la vegada és estricta. Tom contempla el món d’una manera molt diferent de la dels adults amb qui ha de conviure. Més rebel encara és el seu amic Huckleberry Finn, el company ideal de Tom, que és envejat pels altres a causa de la forma de vida que porta. Aquests dos nois, Tom i Huckleberry Finn, viuran aventures de tota classe, fins que finalment acabaran creixent i deixaran de ser nens per arribar al món dels adults.

Descripció de l’obra

Les aventures de Tom Sawyer és el relat d’uns mesos en la vida de Tom Sawyer, un nen que viu en una ciutat petita del sud-oest dels Estats Units a la vora del riu Mississipí. Criat per la seva tia Polly, que el vol de cor però que el sotmet a una disciplina que se li fa absurda i desagradable, Tom contempla el món d’una manera molt diferent de com ho fan els adults amb els quals ha de conviure. Precisament perquè existeix aquest distanciament, ens entreté amb les seves reaccions divertides i nobles. Més agrest i rebel contra aquest univers de la gent gran és el seu amic Huckleberry Finn, el company ideal de Tom, que és envejat pels altres nens que contemplen en la seva vida una forma d’existència que a ells els agradaria portar. Junts viuran aventures humorístiques i dramàtiques de les quals podran sortir més airosos del que hagués pogut fer-ho qualsevol adult. Al final (tan sols en aparença), tant Tom com Huck acabaran sent conduïts a aquest context de persones que creixeran i deixaran de ser nens.

03955_6

Argument

Tom Sawyer és un noi orfe que viu amb la seva tieta Polly a Saint Petersburg, un poble situat a la riba del riu Mississipí, als Estats Units, a mitjan segle XIX. Viu amb els seus germanastres Sid i Mary, completament oposats a ell.
Amb qui s’avé més és amb Joe Harper, un company d’escola i, especialment, amb Huckleberry Finn, un altre orfe, que viu sol i abandonat de la mà de Déu, com un indigent menor d’edat.  Extret de Wikiwand.
Sobre la novel·la penso que el valor de la denúncia de Charles Dickens i la seva capacitat d’emocionar és molt gran. Crec que ens ofereix una bona oportunitat per fer moltes preguntes i molts comentaris.
Com ho fem sempre, ja anirem xerrant del que en traiem, de la novel·la.
Penso que es pot veure des de molts punts de vista i tots seran benvinguts. Jo la contemplo sobretot per apropar nenes, nens i joves al coneixement i reflexió sobre els drets dels infants.
Moltes gràcies a tots!
Aquesta és una divulgació amb finalitats únicament educatives .
Sempre procuro donar la referència editorial, i espero que s’entendrà que ho faig des de l’admiració i amb l’ànim de recomanar-vos -no amb cap ànim de lucre, òbviament, ni amb intenció de perjudicar els drets de ningú, tot el contrari-.
Si en algun cas es detecta en aquest post conflicte de copyright o de qualsevol altre tipus, agrairé que m’ho facin saber i el suprimiria immediatament.
Fotos d’Internet i Wikipedia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Haikús. Poemes i Cançons.

1a Trobada de Clubs de Lectura Fàcil del Bages

EL Vampir