El bosc dels contes


bosc-de-contes
DSC01512.JPG
Foto Biblioteca Balsareny
Lectura fàcil Balsareny (19)
 Foto AMPANS
Lectura fàcil Balsareny (36)
Foto AMPANS
Avui hem gaudit a la Biblioteca de Balsareny de l’exposició ”El bosc dels contes”. L’exposició té com a primer objectiu oferir contes sense estereotips de gènere, sense violència, sense desigualtats i on els personatges són lliures. Aquesta exposició itinerant es basa en il·lustracions del dibuixant manresà Joan Turú sobre coneguts personatges de contes infantils en situacions que trenquen amb els estereotips tradicionals de gènere i promouen valors com el respecte, la diversitat i la distribució equitativa de les feines de la llar.
A través dels contes es facilita als infants i persones grans una nova forma d’entendre que la societat ha de ser lliure de violència i, per això, cal continuar eliminant estereotips de gènere i oferint altres models de relació als infants, a les famílies i a la comunitat educativa.
Els contes ens ensenyen moltes coses i el que hem après és que tots nosaltres som persones úniques. Tant se val que siguem diferents. D’això se’n diu diversitat. Nosaltres decidim què volem fer. És hora de trencar els estereotips i barreres de gènere.
La Clara Gavaldà, a part de presentar-nos un munt de contes diferents i divertits, ens ha explicat tres contes: “El país del Poble Sec”, on una princesa fa fugir un drac; “La Rínxols d’ós”, la història d’un osset que es volia disfressar de Rinxols d’Or; i, per acabar, “L’ovelleta que va venir a sopar”, una història molt tendra d’un llop que va aprendre a cuidar una ovelleta. Tot això gaudint dels diferents escenaris i personatges creats, tal com he dit, per l’il·lustrador Joan Turú.
Els infants de Balsareny també han visitat l’exposició amb l’escola, i avui ho han fet tots els grups d’AMPANS que vénen cada setmana.
Gràcies per la vostra implicació en aconseguir una societat més justa i igualitària.
Si voleu, podeu trobar tota la informació a : http://www.ccbages.cat/el-consell-comarcal-del-bages-posa-…/
Cada vegada som més els que tenim ganes de canviar la història de sempre!
Us desitgem una bona passejada pel “bosc dels contes”!

thumbnail_Lectura fàcil Balsareny (29)
Foto AMPANS
Anuncis

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Haikús. Poemes i Cançons.

1a Trobada de Clubs de Lectura Fàcil del Bages

EL Vampir